Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.

Cool & NatuurlijkCool & Natuurlijk Pinterest

 

Modrava/Malay

Dit meubel is op ambachtelijke wijze vervaardigd uit voornamelijk eikenhout en eikenhoutfineer. Eiken is een bijzonder duurzame hardhoutsoort die al eeuwenlang gewaardeerd wordt in ons interieur. Vooral de prachtige nerfvlammen en spiegeltekeningen alsmede wisselende kleur en fijne touch geven eikenhout een zeer authentieke, natuurlijke uitstraling. Eikenhout groeit voornamelijk in Noord- en Oost Europa waar het onder streng toezicht van de overheden uit duurzaam beheerde bossen wordt verkregen. 

In uw meubel zijn delen met fineer van eikenhout gebruikt in combinatie met blockboard en MDF gelakte delen wat milieu- en gewicht besparend is en een sterke constructie

geeft. Blockboard is een sterk massief plaatmateriaal dat op een speciale wijze verlijmd wordt uit vele kleine houtstaafjes. MDF is een geperst en sterk plaatmateriaal dat op een speciale wijze verlijmd wordt uit fijne houtvezel. Beide zijn afgedekt met fineer teneinde een mooie structuur en een optimaal gebruik van de bomen te verkrijgen, en het milieu te besparen. 

Het meubel heeft een kleur behandeling ondergaan, het zogenaamde “smoken” van het hout, met behulp van de natuurlijke houtsappen in combinatie met hoge temperaturen. Door de wisselende concentratie van deze sappen is deze kleurschakering ontstaan. De kleurmix is uniek en kan tussen de meubelen van dit programma onderling iets verschillen.

Eigenschappen:

Het voor uw meubel gebruikte hout is een uniek natuurproduct dat na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze is verwerkt. Het is uniek en karakteristiek in elk opzicht; geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn. Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen. Kleurverschillen onderling en ten opzichte van het showroommodel zijn daarom voor de hand liggend.

Uw meubel heeft geen bescherming op delen met houtstructuur. MDF delen hebben een lakafwerking. Meubellak vormt de best mogelijke bescherming voor het MDF.

Onderhoud:

Gebruik voor normaal onderhoud van uw meubel een zachte doek. Wanneer nodig kunt u het meubel afnemen met een licht vochtige doek. Wrijf het meubel hierna altijd droog. Een vlek op het onbeschermde hout is met fijn schuurpapier (K240/K320) in de nerfrichting te verwijderen. Verder kunt u voor Teak Fix gebruiken om het te onderhouden.

Als u een special onderhoudsproduct voor mat gelakt MDF of voor de houten delen wenst te gebruiken, laat u zich het beste informeren door uw winkelier.

kenmerken

MODRAVA/MALAY

  • - Robuust gerookt Eike in Cigar Brown kleur
  • - Keerbare laden
  • - Gezandstraald en geschraapte oppervlaktes
  • - Veiligheidsglas
  • - Bijzondere metaalaccenten
Sortering op:
Resultaten: 2 (2)
Breedte:
Hoogte:
Diepte: