Algemene Meubel Informatie
Algemene Meubel Informatie

Met zorg samengesteld

De meubels van Henders & Hazel zijn met de meeste zorg samengesteld. Wij maken voor onze meubels uitsluitend gebruik van speciaal geselecteerde materialen. Hierdoor kunnen wij onze kwaliteit blijven waarborgen. Om je meubel op langere termijn zijn mooie uitstraling te laten behouden geven wij je hierbij enkele praktische tips.

Hout
Hout

Haal de natuur in huis

Hout is een natuurproduct en kan onder invloed van vocht- en temperatuurverschillen “werken”. Hierdoor kunnen scheurtjes en kieren ontstaan. Hang tijdens de wintermaanden (als de lucht droog is) waterbakjes aan de verwarming op om zo de luchtvochtigheid te reguleren. Op gelakte houten meubels kunnen, door o.a. asbakken of kopjes, krassen ontstaan. Dit is op bijna geen enkele laklaag te voorkomen. Houd je aan het verzorgingsschema en gebruik onderzetters en mogelijk viltjes (onder bijv. glazen, vazen, etc.).

Door invloed van licht zal hout na verloop van tijd verkleuren. Mocht je accessoires op het meubelstuk plaatsen, verzet die dan regelmatig om te voorkomen dat het hout op deze plekken anders kleurt.

Leder
Leder

Wees teder voor je leder...

Leder is een natuurproduct en kent ook een aantal natuurlijke kenmerken die in het leder zichtbaar kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: insectenbeten, grove haarinplant (gaatjes), schrammen, etc.... Nieuw leder is vaak in het begin wat stugger, gladder en strakker. Leder past zich aan en rekt altijd mee, waardoor plooivorming kan ontstaan. Die plooivorming zal toenemen totdat de optimale zachtheid van foam, veringbanden en watten is bereikt. Dit is een producteigenschap en hoort bij de charme van het leder.


Hoe harder de vering, hoe gladder het leder. Hoe zachter het zitmeubel, hoe meer plooien er kunnen ontstaan. Hoe houd je jouw lederen meubels langer in goede conditie? Directe bestraling van zonlicht voorkomen i.v.m. verkleuring. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen (ritssluitingen en gespen). Oppassen met (nieuwe) spijkerbroeken/jeans i.v.m. kleurafgifte. Meubels niet te dicht bij een verwarmingsbron plaatsen (ca. 30 cm is voldoende) i.v.m. uitdroging. 

Gebruik minimaal twee keer per jaar een geschikt reinigingsmiddel en/of verzorgingsmiddel.

Textiel
Textiel

Houd je textiel zo zacht als stof...

Directe bestraling van zonlicht voorkomen i.v.m. verkleuring. Indien nodig het meubel stofzuigen met de stofzuiger(borstel). Losse kussens in een meubel maandelijks omdraaien of opkloppen. Gemorste vloeistoffen direct verwijderen met een doek of tissue. Gemorste vaste stoffen (bijv. ketchup) direct verwijderen met een lepel. Laat liever geen huisdieren op je zitmeubels i.v.m. beschadigingen.

Verzorgingsproducten
Verzorgingsproducten

Verzorg je meubel goed

Gebruik altijd de juiste verzorgingsproducten om je zitmeubel optimaal te verzorgen. Want naast garantie is onderhoud erg belangrijk!
Het soepel houden van leder of schoon houden van textiel helpt je de beste uitstraling van je zitmeubel te behouden.

Met onze CARE+ verzorgingsproducten, ontwikkeld voor stof en leder, is dit zo gedaan. Deze producten zijn verkrijgbaar in de winkel waar je jouw zitmeubel hebt gekocht.

CARE+ Garantie plan
CARE+ Garantie plan

Wij staan voor je klaar!

Oeps een vlek? Of een kras op je nieuwe design poot? Geen probleem, wij zijn er voor je!

Met het CARE+ Garantie plan heb je garantie vanuit Henders & Hazel zelf op je nieuwe meubel. Zo kan je optimaal genieten. Is er een probleem? Onze specialisten lossen dit bij je thuis voor je op!

  • Zekerheid voor je nieuwe zitmeubel
  • Professionele hulp bij vlekken
  • Professionele hulp bij calamiteiten
  • 100% garantie op de constructie
  • 1e hulpcatalogus voor snelle hulp


Benieuwd naar meer informatie? Klik hier...