Zeg vlekken vaarwel met onze producten & tips

Help, een vlek!

Henders & Hazel heeft een uitgebreid assortiment reinigings- en verzorgingsmiddelen voor zowel stof, leder als hout. Wanneer je deze middelen combineert met de tips hieronder, krijgen vlekken geen kans!

Vlekkenverwijdering van stoffen bekleding:

Probeer gemorste vloeistoffen nooit weg te wrijven! Zacht deppen met een absorberende doek is vele malen effectiever. Gebruik vervolgens lauwwarm water met een ph-neutrale shampoo of wasverzachter om de bekleding schoon te maken. Cleantex vlekkenspray is nog effectiever en beter voor je bank. Gebruik nooit een huishoudreiniger omdat de zuren de vezels van de stof beschadigen. Belangrijk is het om van de rand naar het midden toe te werken om de vlek niet groter te maken en te vermijden dat er kringen ontstaan. Probeer de vlekkenspray altijd eerst op een niet zichtbare plaats om te kijken of de kleur goed blijft. Gebruik hierbij een witte, zachte doek die in het reinigingsmiddel is gedept. Zijn er speciale reinigingsvoorschriften aangegeven, hou deze dan in acht. En nogmaals probeer zo min mogelijk te wrijven en gebruik zo weinig mogelijk druk.

Behandel de gehele bekleding na het verwijderen van de vlekken met een vochtige doek om kringen te voorkomen. Vervolgens verwijder je met een droge doek het aangebrachte reinigingsmiddel en borstel je de pooltjes voorzichtig weer omhoog. Zorg dat de bank of stoel helemaal droog is voor je er weer op gaat zitten. Zodra de bekleding helemaal droog is kan je met een stofzuiger (niet op de hoogste stand) zachtjes over de bekleding gaan voor een laatste ‘borstelbeurt’.

Vlekkenverwijdering van lederen bekleding:

Gemorste drankjes op een lederen bank of stoel kun je het beste verwijderen door van de buitenzijde van de vlek naar binnen toe te werken. Vervolgens dep je de vlek met een tissue of schone katoenen doek, waarna je de bekleding afneemt met een zeem. Om de vlek te behandelen kun je een sopje van lauwwarm water met alkalivrije zeep gebruiken, of de speciale Leather Protection Set. Net als bij stoffen bekleding geldt bij een lederen bekleding ook dat deppen beter is dan wrijven!