SFEER RIDGEFIELD DARK
#Stylingtips

SFEER RIDGEFIELD DARK

Publicatiedatum 13 januari 2023

Ridgefield Dark is een collectie waar antraciet eikenfineer gecombineerd wordt met zwart metalen accenten: een modern industriële collectie met fijne zwarte lijnen en een open karakter… Hoe maak je de styling van zo’n donker meubelprogramma compleet? Hoe zorg je ervoor dat de ruimte niet te donker oogt en de collectie heftig oogt? Onze stylistes leggen het je graag uit!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

In industriële woonkamers komen deze meubels sowieso goed tot hun recht. Decoratie in goudkleuren of met gouden accenten doet het geheel luxueus ogen. Wat betreft de vormen van de decoratie, is het heel mooi om ronde vormen te gebruiken, die staan namelijk lijnrecht tegenover het strakke karakter van de kastmeubelen. Bij deze collectie raden we aan om te kiezen voor zowel de meubels als de eetkamertafels: de ellipsvormige of ovale eetkamertafels vormen een mooi contrast met de meubels. Ook hoogteverschillen creëren zorgt voor een leuke sfeer. Bovendien creëer je ook rust in de ruimte door open en dichte meubels en decoratie-artikelen te combineren.

Kleurgebruik

Op een donkere zetel kies je sowieso voor lichte kussens en plaids, of je kiest gewoon voor volledig (gebroken) witte of crèmekleurige zitmeubelen. Als je dit toepast, leg je zowel de nadruk op je zitmeubelen als op je kasten. Voor de kleur van je muren is het leuk om de kleur van je decoratie door te trekken in de vorm goudtinten, maar dat is in veel woonkamers iets te heftig. Speel je liever op veilig? Wit (in combinatie met genoeg lichtinval) is altijd een goede keuze bij deze collectie.

Materiaalgebruik

Een leuk reliëfpatroon op de muren is heel toepasselijk bij deze collectie, net als stoffen of ledersoorten met een duidelijk patroon en/of vleug. Dit zorgt ervoor dat de zitmeubelen meer diepte krijgen. Goud en glas zijn de leukste materialen om deze decoratie mee te decoreren. Kies ook voor grote decoratie-objecten, die zijn een statement in je woonkamer.

Conclusie

Voor een goede styling van onze collectie Ridgefield Dark zijn dit de belangrijkste tips:

  1. Breng contrast in je woonkamer door te werken met contrasten in vormgeving en hoogteverschillen.
  2. Witte, crème-achtige en lichte tinten zijn altijd een veilige keuze. Voor de decoratie kun je goudtinten gebruiken, en als je écht wil opvallen kun je deze kleur ook op de muur
  3. Kies voor stoffen met karakter en feeling en kies voor gouden en/of glazen decoratie.

Ook interessant...