Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.

Oprichting

De grondlegger van Habufa Meubelen is Dhr. Georges van den Bosch. Hij startte in 1968 onder de naam HABUFA met de productie van stalen buismeubelen (HApertse BUis-meubelen FAbriek). Eind zeventiger jaren werd besloten om naast de productie ook aanverwante artikelen/meubelen te importeren. De beperkte artikelcollectie werd in de loop van de jaren enorm uitgebreid tot de ruim 20.000 verschillende artikelen/varianten waaruit het assortiment op dit moment bestaat. 

Warehouse Hapert

Groei

Habufa groeide uit tot een toonaangevende handelsfirma binnen de Benelux; dit werd mede gerealiseerd door een strategie waarin de nadruk ligt op scherp gecalculeerde prijzen, snelle en betrouwbare leveringen, goede en snelle service en een maximale tegemoetkoming aan de wensen van onze klanten. De marktpositie werd verstevigd door in 1989 een alliantie te sluiten met Steinhoff; Habufa was klaar voor het “Europa zonder grenzen”.

Dynamische leiding

Paul en Danny van den Bosch, de beide zoons van Georges van den Bosch hebben in de tweede helft van de jaren tachtig geleidelijk de ondernemingsleiding overgenomen, waarmee een jong en dynamisch management gegarandeerd werd. De meubelen komen uit de van oudsher bekende Oost-Europese landen maar ook uit andere delen van de wereld wordt ingekocht (Verre Oosten en Zuid-Amerika).

Ontwerp

Habufa beschikt over een eigen R&D-afdeling welke bestaat uit een team van ontwerpers en tekenaars waarbij we continue op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen en trends in de meubelbranche toegespitst op de West Europese markten.

Succes

Inmiddels kunnen we vaststellen dat de ondernemingsgroep HABUFA is uitgegroeid tot een groep van bedrijven met vestigingen in Nederland (Hapert en Tholen), België, Polen, Indonesië, India, Vietnam, en China die meubelen uit alle werelddelen inkopen. In alle landen zijn onze eigen kwaliteitsmensen ter plekke aanwezig om er op toe te zien, dat alle meubelen voldoen aan de gevraagde “Westerse” kwaliteitseisen.

Het succes van HABUFA is niet alleen te danken aan de toonaangevende internationale meubelcollectie, maar ook aan de inzet van zo’n 350 medewerkers, die met enthousiasme en in een collegiale sfeer samenwerken om voortdurend de kwaliteit en het resultaat te verhogen.