Onze geschiedenis

In 1968 begon Georges van den Bosch met de productie van stalen buismeubelen onder de naam HABUFA (HApertse BUismeubelen FAbriek). In de afgelopen decennia is Habufa uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met een toonaangevend aanbod aan gevarieerde meubelen die in eigen huis worden ontworpen en door heel Europa worden verkocht. Naast Henders & Hazel (2004) telt Habufa nog twee andere meubelmerken én een eigen decoratiemerk.

Originele designs

Al onze meubels zijn ontworpen door onze eigen ontwerpers en zijn speciaal voor Henders & Hazel gemaakt. Zo heb je altijd unieke meubels in huis! Onze ontwerpers werken dagelijks aan een uitgebreide en onderscheidende collectie en reizen heel de wereld rond om inspiratie op te doen. Naast het design houden zij ook rekening met het praktische woongemak van onze meubelen, zodat jij altijd het beste van twee werelden krijgt.

Hoogwaardige materialen

Veel uit onze meubelen bestaan uit een combinatie van hoogwaardige materialen zoals hout, metaal, HPL, glas, leder en stof. Alle materialen worden met zorg gekozen. Zo worden onze stoffen uitvoerig getest op gebruiksvriendelijkheid en wordt het hout dat wij gebruiken met zorg gekozen vanwege de onderscheidende kenmerken en het duurzame karakter. Voor ons leder kiezen we huiden van de hoogste kwaliteit, die bewerkt worden door professionals. Op deze manier komen de exclusieve ontwerpen van onze designers volledig tot hun recht.

Vakmanschap

Onze meubels worden gemaakt en met de hand afgewerkt door vakmensen met liefde voor hun werk. Onze kwaliteitsmanagers controleren in alle werkplaatsen of zij aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen en al onze producten worden zorgvuldig gecontroleerd op constructie, kleur en materiaalfouten zodat alleen de beste producten bij jou thuis komen te staan!

Keuzevrijheid

Binnen onze meubelcollecties heb je de vrijheid om te kiezen uit meerdere formaten, uitvoeringen, opstellingen, kleuren en heel veel aanvullende opties. Bij onze stoelen, fauteuils en banken kun je daarnaast vaak kiezen uit wel 300 stof- en ledersoorten en kleuren. Zo creëer je altijd unieke meubels, die perfect aansluiten bij jouw woonwensen.

Inspirerende styling

Onze meubels zijn niet alleen tot in de kleinste details perfect op elkaar afgestemd, maar worden door onze eigen stylisten ook met liefde gedecoreerd met de mooiste verlichting, kleinmeubels, vloerkleden en woonaccessoires. Op die manier willen we jou inspireren met de leukste woonideeën om jouw interieur helemaal af te maken. Zo maken we samen van jouw huis een thuis!