Aniline
#Ledersoorten

Aniline

Publicatiedatum 25 november 2021
Bewerkt op 13 februari 2020

Een open en ademend wildleder

Aniline-leder heeft een stoere en robuuste uitstraling. De dieren die voor deze ledersoorten gebruikt worden, hebben allen onder verschillende omstandigheden geleefd, waardoor geen enkele van hun huiden gelijk is. Hierdoor ontstaan structuur- en kleurverschillen, net als in de natuur! Deze levenspatronen maken elk lederen meubelstuk tot een uniek exemplaar met een eigen karakter.

 

Kenmerken

Aniline-leder is vatgeverfd leder waarop natuurlijke kenmerken nog zichtbaar kunnen zijn. Insectenbeten, littekens, kleur- en structuurverschillen, huidplooien, ... Het zijn allemaal natuurlijke eigenschappen van dierenhuiden, en dus ook van leder. Plooivorming en kleurverschillen zijn dus een perfect normaal verschijnsel. Hoogwaardig aniline-leder is zodanig geverfd dat de kleur zich aan elke afzonderlijke vezel hecht en alle natuurlijke eigenschappen zichtbaar laat.

Deze eigenschappen zijn onvermijdelijk en geven het leder een uniek en stoer karakter. Soms heeft aniline-leder een licht transparante finishlaag, waardoor het leder soepel en zacht is en een natuurlijke uitstraling heeft. 

Omdat aniline-leder een natuurproduct is, is het dus bijzonder gevoelig voor vuil, vet en vocht. Hoe meer het leder gebruikt wordt, hoe meer het een doorleefde vintagelook zal krijgen. 

Momenteel hebben we één soort aniline-leder: Cuba.

Detail Cuba-leder Detail Cuba-leder
Cuba - kleuren Cuba - kleuren
Cuba cognac detail Cuba cognac detail

Cuba

Eigenschappen

Cuba-leder is een sterke, 100% buffel ledersoort met een vintage-uitstraling. Het leder is licht geschuurd, waardoor er een schaduweffect kan ontstaan.

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar
Kleuren

staal_cuba_groen_kartel.jpg

  • charcoal
  • cognac
  • groen
  • lava
  • off-black
  • sky blue

Onderhoud en garantie

Onderhoud

✔ Door gebruik wordt de bekleding soepeler. Doordat de bekleding soepeler wordt, kan er wat plooivorming ontstaan. Om de plooivorming optisch te verminderen, kun je de kussens van je meubel regelmatig opschudden. We raden eveneens aan om regelmatig van zitplaats te wisselen, zodat het hele meubel in gebruik wordt genomen en de plooivorming zoveel mogelijk beperkt wordt.

✔ Deze ledersoort is heel gevoelig voor vuil, vet en vocht. Het is dus een ideale ledersoort voor iedereen die houdt van een vintage look

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen je met raad en daad te woord staan. Kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.  Lees meer...

Ook interessant...