Thuis aan de slag!
#Trends

Thuis aan de slag!

Publicatiedatum 8 september 2020
Bewerkt op 5 mei 2020

Waar het soms alleen maar fijn is om een dagje thuis te werken, zijn we er nu in veel gevallen toe gedwongen. Een extra reden om een aangename werkplek te creëren, waar je met plezier aan de slag gaat.

tafel

Een extra grote tafel

De multifunctionele oplossing

Een grote tafel is altijd handig, omdat je meerdere functies op een plek kunt combineren. Kijk aan welke kant van de tafel je het rustigst zit en richt dit deel in als werkplek. Gun jezelf een comfortabele (bureau)stoel en zorg dat je laptop op de juiste hoogte staat. Heb je ruimte genoeg, dan kun je hier een vaste opstelling van maken. Maar een tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld met een uitschuiftafel, werkt natuurlijk ook.

 

dressette

Een dressette

Werkplek en bergruimte in één

Een andere multifunctionele oplossing is een dressette. Dit is een halfhoge kast met een klep die je als bureau kunt gebruiken. Voordeel hiervan is dat je je werkspullen makkelijk uit het zicht opbergt als je klaar bent, zodat je werk en ontspanning goed gescheiden houdt.

roomdivider

De roomdivider

Creëer je eigen hoekje

Met een roomdivider kun je een deel van de woonkamer of slaapkamer afscheiden als (tijdelijke) werkplek. In het afgescheiden deel zet je een bureau met een goede bureaustoel, een kast en een bijvoorbeeld een bijzetfauteuil. Heb je niet veel ruimte, dan is een inklapbare wandplank misschien een goede optie. Zorg met wat accessoires en een mooie plant voor een prettige sfeer. Zo begin je ’s ochtends met plezier aan een nieuwe werkdag!

werkkamer

Een eigen werkkamer

Voor rust en ruimte

Het allerfijnst is het natuurlijk als je al een extra werkkamer hebt, maar deze tijd vraagt om creativiteit. Misschien kun je een bestaande ruimte, zoals een slaapkamer, zolder, overloop of grote inloopkast omtoveren tot werkruimte? Hierboven hebben we al wat ideeën aangereikt. Maar soms zijn een wandtafel en een fijne armstoel al voldoende om een extra functie toe te voegen aan een vertrek. Al is het maar om de rust te vinden voor een videocall of een uitgebreide mail. En wie weet bevalt die nieuwe plek zo goed dat je hem nog vaak opzoekt als deze crisis weer voorbij is.

Ook interessant...