SFEER TOKYO
#Stylingtips

SFEER TOKYO

11 mei 2021

Wil je een warme, industriële sfeer creëren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Onze stylistes hebben voor al onze woonprogramma’s een handig stappenplan gemaakt met tips om iedereen omver te blazen met een prachtige woonkamerinrichting. Vandaag in de aanbieding: de Tokyo-collectie. Deze industriële collectie straalt warmte uit door het gebruik van gerookt glas met een bronzen schijn en prachtig ogend kikarhout. De fijne zwart metalen omlijsting geeft de meubels een subtiele industriële touch. Maar welke decoratie, kleuren en stoffen passen bij deze meubels? Dat ontdek je in deze blog.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Het design van de Tokyo collectie kun je met woonaccessoires mooi benadrukken. De fijne belijning en zwartmetalen accenten stralen echter subtiliteit uit, dus zorg wel dat het geheel niet te overweldigend wordt. Je kunt daarom beter maar één of twee groterein het oog springende decoratiestukken kiezen, zoals een opvallend kunstwerk of een keramieken bloempot met een unieke plant. Moeite om een plant te kiezen? Kies een plant met opvallend gekleurde bladeren of een pannekoekenplant.

Kleurgebruik

De meubels met subtiele metalen accenten zijn geen grote eyecatchers op zich, maar wél met de juiste kleur aan de muur. Opvallen mag: kies voor lila of paars aan de muur. Uitdagend, een beetje speels en het springt ongetwijfeld in het oog. Is een hele paarse kamer voor je te veel? Het kan ook als accentkleur heel goed werken. Om de kleurensymmetrie en de synergie tussen meubelen en decoratie te versterken, kun je daarnaast ook een een wandobject kiezen dat een vergelijkbaar motief heeft als de decoratie op je kast: dat past sowieso goed samen en versterkt de kleurkeuze!

Materiaalgebruik

Wij kozen hier voor de ruwe stof Vito als afwerking op de bank, liefst in een donkere kleur. Werk het geheel af met zachte stoffen sierkussens, bij voorkeur in dezelfde paarstinten als op de muren. Zo komen de accentkleuren ook terug in je meubels. Een ander materiaal dat we bij deze collectie aanraden is klei, die je zelf in elkaar kan boetseren in blokjes, balletjes of een driehoek. Daarna steek je droogbloemen in de klei voor een prachtig geheel. Ideaal als extraatje in of op een Tokyo kast.

Conclusie

Een warme, industriële sfeer creëren met de Tokyo collectie doe je zo:

  1. Kies enkele grote objecten voor op de wand en op de kasten. Werkt extra goed met objecten uit dezelfde collectie/met vergelijkbaar motief. Bonustip: de roomdivider uit deze collectie heeft hele leuke verplaatsbare wijnboxen die je ook volledig kan vullen!
  2. Durf eens te experimenteren met buitengewone muurkleuren als lila of paars. Het resultaat is verbluffend!
  3. Boetseer zelf objecten van klei en vul ze met droogbloemen voor een leuk accent.