SFEER QUEBEC
#Stylingtips

SFEER QUEBEC

Publicatiedatum 1 juni 2021

Ons woonprogramma Quebec staat voor eigentijds natuurlijk wonen in alle comfort. De rustieke vlamtekening in het kikarhout versterkt de natuurlijke uitstraling van deze collectie en vormt een mooi contrast met de accenten in volcano black. Wil je ook weten hoe je de natuur in huis haalt? Hoe je een huis kan inrichten tot een eigentijdse, natuurlijke thuis? Lees dan zeker verder, want in deze blog bespreken we zowel decoratie-, kleur- als materiaaltips!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Natuurlijk wonen doe je in alle rust. Kies daarom decoratie met natuurlijke, organische vormen die niet te druk oogt. De decoratie moet zo veel mogelijk rust uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een simpel schilderij, een vaas met natuurlijke ronde vormen of ronde wanddecoratie. Zolang je maar geen strakke, hoekige decoratie plaatst, past decoratie normaal makkelijk in het geheel. Kleine decoratiestukken werken hier beter dan grote.

Kleurgebruik

We hebben bij de inrichting van de Quebec collectie gekozen voor het concept beach vibes. Daar bedoelen we mee: een lichte blauw tint in combinatie met wit. Eventueel kun je er een donkere roze of rode tint aan toevoegen voor wat meer kleur. Hou het kleurenpalet wel licht en zacht en gebruik geen te felle kleuren, want dat kan de aandacht afleiden van de houtkleur.

Materiaalgebruik

Voor de materialen kun je eens kijken naar een grovere structuur stof: dit past goed bij het gevlamde hout. Zachtere stoffen passen minder goed bij de vlamtekening in het hout. Kies je toch een zachtere stof, kies dan zeker voor een stof die donker genoeg is. Een zachte, lichte stof vermijd je hier beter. Bij vazen heb je eigenlijk de keuze: kunststof of keramiek, al oogt keramiek net iets natuurlijker.

Conclusie

In drie simpele stappen naar natuurlijk wooncomfort met onze kikarhouten Quebec collectie:

  1. Selecteer decoratiestukken op basis van hoeveel rust ze uitstralen. Kies organische vormen en rustige kleuren.
  2. Ga voor een zomers strandgevoel met zachte tinten blauw en ook wat wit. Meer kleur nodig? Kies donkerroze of donkerrood.
  3. Kies geen te lichte, zachte stoffen. Een iets grovere structuur past veel beter bij de vlamtekening in het hout van de meubels.

Veelgestelde vragen

Waar staat de Quebec-sfeer voor?

De Quebec-collectie staat voor eigentijds wonen in alle comfort. De rustieke vlamtekening in het kikarhout versterkt de natuurlijke uitstraling van deze collectie en vormt een mooi contrast met de accenten in volcano black.

Hoe haal je de Quebec-sfeer in huis?

Bij natuurlijk wonen staat rust centraal. Kies daarom ook vooral voor decoratie met natuurlijke en organische vormen die niet te druk oogt. Kies verder voor decoratie die zoveel mogelijk rust uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een vaas in een natuurlijk ronde vorm, een simpel schilderij of matchende ronde wanddecoraties.

Welke kleuren passen bij de Quebec-sfeer?

Het concept beach vibes staat centraal bij de Quebec sfeer. Denk hierbij aan lichtblauwe en lichtgroene tinten in combinatie met wit. Wil je iets meer kleur? Voeg dan een donker roze of rode tint toe. Kies altijd voor lichte en zachte kleuren, ga dus niet voor felle kleuren. Dit leidt namelijk de aandacht af van de houtkleur.

Welke materialen passen bij de Quebec-sfeer?

Ga voor materialen met een wat grovere structuur stof, want deze sluiten perfect aan op het gevlamde hout. Wil je toch een wat zachtere stof? Ga dan vooral voor een donkere stof. Vermijd vooral zachte en lichte stoffen. Bij vazen is het de beste keus om te gaan voor materialen als kunststof of keramiek.

 

Ook interessant...