SFEER OXFORD
#Stylingtips

SFEER OXFORD

Publicatiedatum 13 november 2020

De diepe houtkleur van ons woonprogramma Oxford straalt een natuurlijke warmte uit. Wil jij die natuurlijke uitstraling van deze collectie doortrekken in de decoratie van je interieur? Op deze pagina lees je hoe we dit woonprogramma in onze showroom hebben aangekleed, zodat er een knusse, natuurlijke sfeer met veel geel en groen en een speels tintje ontstaat. Lees alle ins and outs hieronder en kijk hoe je met collectie Oxford en onze blueprint jouw eigen urban jungle kunt creëren!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Het warme bruine hout en de zwarte details geven dit woonprogramma een stoer karakter.

In een lichte ruimte met witte muren komt het warme hout van de meubels bijzonder goed tot zijn recht en blijft het tegelijkertijd toch fris.

Wil je ook een leuke jungle vibe in je huis? Vul dan glaasjes en schalen met noten en print afbeeldingen in het jungle thema, die je vervolgens met een mooie tape tegen de muur plakt. Als je het liever wat rustiger houdt kun je natuurlijk ook kiezen voor een kussen met een subtiel jungle printje.

Kleurgebruik

Als je het wat knusser en gezelliger wilt maken in je woonkamer, kun je met kleur op een goede en simpele manier voor verandering zorgen. Met een nieuwe kleur op je muur breng je bijvoorbeeld meteen een hele andere sfeer in je ruimte aan. Licht of donker - Het maakt eigenlijk niet uit, dus doe vooral wat je mooi vindt! Hiernaast zie je de kleurcodes van de verf die in deze ruimte is gebruikt.

Ook een zetel in een opvallend kleurtje kan voor extra gezelligheid zorgen, dus durf daar gerust eens voor te gaan!

Een open boekenkast zorgt voor een luchtige sfeer en is leuk om persoonlijke spulletjes, zoals fotolijsten, vaasjes en boeken in te zetten. Een hangplant maakt het geheel

Materiaalgebruik

Onderschat je vloerkleed niet, want ook dat kan, zeker qua kleuren, een echte sfeerbepaler zijn! Een vloerkleed kan strak en modern zijn maar bijvoorbeeld ook stoer en warm. En ga je voor een egaal kleed of eentje met een leuk patroon?

Groen is goed: Bloemen of planten zijn niet alleen nuttig, maar zorgen ook automatisch voor sfeer in je huis. Een mooie vaas bloemen op tafel ziet er natuurlijk altijd leuk uit, maar probeer ook eens wat anders! Stop bijvoorbeeld eens alleen een mooie tak of een groot blad in de vaas.

Behoefte aan rust in je interieur? Zorg dan dat je je decoratie in verschillende kleine groepjes plaatst. Zo heb je niet overal losse items staan en behoud je het overzicht.

Conclusie

In 4 stappen naar jouw jungle beleving met woonprogramma Oxford:

  1. It’s in the details: Verdeel prints met junglethema in je ruimte. Als foto’s of schilderijen op de muur, subtiel wegwerkt in je kussens of als decoratie op tafel.
  2. Kies een passende kleur voor je muur en/of bank en maak de sfeer af met een open roomdivider die je bijvoorbeeld met plantjes en persoonlijke spulletjes kunt vullen.
  3. Planten, planten, planten, maak het lekker groen in huis!
  4. Leg een karpet in de ruimte voor extra sfeer

Ook interessant...