SFEER MAITRE/MAESTRO
#Stylingtips

SFEER MAITRE/MAESTRO

18 mei 2021

Onze Maitre/Maestro collectie is een zeer uitgebreide collectie met tal van mogelijkheden en opties. Zo heb je niet alleen de keuze uit drie houtkleuren, maar kun je ook kiezen voor een optioneel betonnen bovenblad. Bovendien zijn de meubels gemaakt van wildeikenfineer in combinatie met massief wild eikenhout. Een ruige, industriële, massieve look dus. Lastig om te stylen, zou je denken. Dat hoeft echter niet per se waar te zijn! In deze blog leggen we je uit hoe je de styling van een uitgebreide, gevarieerde collectie als Maitre/Maestro het best kunt aanpakken.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

De Maitre/Maestro collectie heeft een vrij prominente uitstraling en heeft een robuuste look door al het hout. Houd daarom de decoratie luchtig, klein en vooral kleurrijk om de natuurlijke houtkleur te complementeren. Een vaas met slechts enkele aparte bloemen, een kleine hangplant bovenop een bergkast, een combinatie van verschillende fijne decoratieobjecten op een dressoir of dressette, het kan allemaal!

Kleurgebruik

Bij de Maitre/Maestro collectie kan je eigenlijk alle kleuren combineren die je wilt, zolang ze niet te veel van elkaar verschillen en het zachte kleuren zijn. Wij hebben gekozen voor een verfinstructie met verschillende lichte kleurtinten, omdat de gefotografeerde collectie gemaakt is van licht hout. Wil je toch iets meer power, kies dan een donkere verftint die je mooi vindt in combinatie met lichter hout. Maitre/Maestro heeft ook een donkerdere collectie, waar je ook het tegenovergestelde contrast kan creëren.

Materiaalgebruik

De industriële look van de Maitre/Maestro collectie kan je bijvoorbeeld doortrekken in je eetkamerstoelen. Bij voorkeur kies je een grove stof of een ledersoort als bekleding. Een zwarte poot aan je stoelen geeft eveneens een industriële look. Bij de tafels kan je ook kiezen voor een zeer robuuste zwart metalen centrale poot. Deze combinatie straalt enorm veel karakter uit!

Conclusie

Conclusie

Welke kleur Maitre/Maestro meubels je ook kiest, deze stappen leveren steeds een mooi resultaat op:

  1. Ga voor kleine, kleurrijke, bij elkaar passende decoratie en zet ze eventueel in kleine groepjes.
  2. Je kan met een gerust hart verschillende kleuren combineren, zolang ze bij elkaar passen, niet te fel zijn en allemaal ongeveer dezelfde kleurtemperatuur hebben.
  3. Kies een ruwe stof of ledersoort voor de bekleding en werk af met zwarte metalen accenten.