SFEER JARDIN/JARDINO
#Stylingtips

SFEER JARDIN/JARDINO

07 april 2021

Landelijk wonen wordt nog te vaak geassocieerd met het verleden, maar daar wil deze collectie niets mee te maken hebben. Landelijk wonen staat in de eerste plaats garant voor wooncomfort dat rust en eenvoud uitstraalt. Rust en eenvoud zijn de twee belangrijkste aspecten van deze collectie. De Jardin/Jardino collectie geeft een moderne touch aan je landelijk interieur door de uitvoering in eikenfineer met MDF fronten in een opvallende witte of donkergrijze kleur. In deze blog bespreken we hoe je een ruimte perfect kan stylen door zowel moderne als landelijke elementen te combineren in je interieur. Het resultaat? Een opvallende, rustige, warme, maar toch authentieke uitstraling.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Vele kasten uit de Jardin collectie, zoals bijvoorbeeld de dressette en de buffetkast, hebben open vakken. Profiteer van deze openheid en vul ze op met kleine decoratie-elementen. Kies bijvoorbeeld voor een minicactus of een klein tafellampje in combinatie met een keramieken vaas met een takje of pluim erin. Zo blijft je interieur openheid uitstralen. Dit zorgt voor rust in je huis en rust in je hoofd.

Kleurgebruik

De Jardin/Jardino collectie heeft op zich al een vrij uitgesproken kleurenpalet, zeker wanneer je een combinatie van donkergrijze en witte meubels plaatst. Om ervoor te zorgen dat dit opvallend gekleurd meubilair tot zijn recht komt in de ruimte, kies je best voor minder uitgesproken kleuren op de muren om de meubels mee te combineren. Grijze, witte en zachte blauwe tinten zorgen ervoor dat je de rust en eenvoud behoudt.

Materiaalgebruik

De Jardin collectie, dé combinatie van een landelijke look met een moderne feeling, past heel goed bij een andere ‘klassieker’ die opnieuw helemaal in is: terrazzo! De laatste jaren wint terrazzo opnieuw aan populariteit. Dat is goed nieuws, want er ontstaat een prachtig geheel wanneer je de Jardin collectie combineert met terrazzo accenten zoals een hangbakje voor wandplanten, een tegel of simpelweg een wandhaak met een terrazzo printje. Keramieken potten en leuk karpet in de hierboven benoemde muurkleuren zijn ook altijd leuke accenten.

Conclusie

Een landelijke look met een moderne feeling creëren doe je zo:

  1. Vul open vakken op met kleine decoratie, zoals bijvoorbeeld een vaasje op de kast of oude cd’s in je tv-meubel. Stop in het vaasje een leuk takje of een bloemetje. Zo behoudt de ruimte een open karakter.
  2. Zachte kleuren als grijs of een subtiele blauwtint zetten de witte en donkergrijze kleur van de meubels extra in de verf.
  3. Maak het geheel af met een knipoog naar het verleden: terrazzo accenten en keramiek!