SFEER COPENHAGEN
#Stylingtips

SFEER COPENHAGEN

Publicatiedatum 15 juni 2021
Bewerkt op 29 juni 2021

Een moderne woning vraagt een moderne inrichting. Je meubelkeuze is daar een essentieel onderdeel van, maar dekt helaas niet de hele lading. Stel: je bent geïnteresseerd in onze eigentijdse Copenhagen collectie, maar je hebt er geen idee van hoe je de ruimte verder kan aankleden. Geen nood, wij zijn er om je te helpen. Bij deze collectie zullen we focussen op contrasten; Of anders gezegd, hoe je een frisse uitstraling creëert met de warme kleur oak natural.

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Door met contrasten te spelen in kleur- en materiaalgebruik en minder voor de hand liggende decoratie te gebruiken, ben je al goed op weg. De basisregel blijft echter: houd het subtiel. Een groene keramieken vaas met een gele bloem in combinatie met lage decoratieobjecten, zoals theelichthouders, zijn misschien geen opvallende eyecatchers, maar ogen wel verfrissend en luchtig. Of kies voor lange, smalle vazen met hangplanten erin. Een andere tip is om niet voor een gigantische muurklok te kiezen, maar voor een subtiele tafelklok die je op de vensterbank kan plaatsen. Dat bespaart niet alleen boorwerk, het ziet er ook gewoon leuk uit!

Kleurgebruik

Zachte groene en gele tinten matchen heel goed met de lichte houtkleur van de meubels. Wil je toch wat opvallender uit de hoek komen zonder te overdrijven? Kies dan voor gouden decoratie om het geheel af te maken. Let wel op dat je geen al te grote gouden decoratie plaatst, subtiele contrasten ogen hier het mooist. Durf ook het contrast te vergroten door kleuren te combineren en naast elkaar te zetten. Waarom niet gaan voor zowel groene als cognackleurige stoelen, of nog beter, al je tijdschriften op kleur te sorteren? Gegarandeerd een mooi resultaat.

Materiaalgebruik

Je kiest best voor warme materialen. Daarbovenop hoef je niet bang te zijn om materialen te combineren. Het werkt niet bij elke collectie, maar bij Copenhagen kan je het contrast eenvoudig accentueren door zowel te kiezen voor leerachtige materialen als stoffen stoelen (zelfs in verschillende kleuren werkt het). Verder kan je het contrast ook vergroten met keramieken potten in zachte kleuren, liefst met een verschillend formaat en een verschillende hoogte. Vul beide potten vervolgens met totaal andere soorten planten. Het resultaat: subtiele contrasten in hoogte, grootte en kleur die een mooi geheel vormen.

Conclusie

  • Creëer een tegenstelling: een frisse look met een warme uitstraling
  • Kies voor subtiele decoratie. Geen grote eyecatchers, maar opvallende, excentrieke kleine objecten.
  • Durf kleuren en materialen te combineren. Verschillende zachte tinten en warme materialen geven het geheel een behoorlijk eigentijdse look.

Ook interessant...