SFEER AVALON NATURAL
#Stylingtips

SFEER AVALON NATURAL

Publicatiedatum 10 januari 2022

De collectie Avalon Natural staat voor een moderne, frisse uitstraling. Een natuurlijke houtkleur typeert deze onderhoudsvriendelijke meubels van HPL, net zoals hun moderne vormgeving met fijne metalen accenten. Deze collectie is ook beschikbaar in een industriële uitvoering met de looks van drijfhout onder de naam Avalon Driftwood. 

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

Deze collectie heeft een hele open uitstraling, dus je decoratie-artikelen mogen dezelfde uitstraling hebben. Een tafellamp of vaas met een open karakter, waar licht of lucht makkelijk door kunnen komen, past goed bij deze collectie. Ook is het belangrijk om al je decoratie genoeg ruimte te geven. Probeer zeker je decoratie niet te dicht tegen elkaar te plaatsen, anders gaat het geheel oubollig en rommelig ogen. Een open karakter staat gelijk aan ruimte creëren. 

Kleurgebruik

De lichte houtkleur van de meubels kun je mooi compenseren met een harde accentkleur op de muur, maar als je het liever op safe speelt, is zuiver wit (RAL 9010) ook een veilige optie. De kleuraccenten in je interieur hoeven echter niet benadrukt te worden op je muren alleen. Ook bij stoelen en zetels kun je leuke kleuraccenten toevoegen, zelfs verschillende kleuren of stoffen zijn geen probleem bij een neutrale muurkleur als wit of grijs. De regel geldt hier: hoe feller de kleuren, hoe gewaagder je interieur

Materiaalgebruik

Een collectie met een natuurlijke, warme uitstraling vul je bij voorkeur aan met bekledingssoorten met een minstens even warme uitstraling. De warme uitstraling van een lederlookstof, microleder of echt leder past mooi bij deze collectie, net als een velours-stof met een duidelijke vleug zoals Karese. Het belangrijkste is gewoon dat je stof- of ledersoorten (en ook decoratie) kiest waar je een warm gevoel van krijgt, zeker als je gaat voor een witte of lichtgrijze muur. Het kleurgebruik speelt hier een belangrijkere rol dan de eigenlijke stofkeuze. 

Conclusie

Een moderne, natuurlijke sfeer in huis halen met Avalon Natural doe je zo:

  1. Ga voor decoratie met een open karakter en zorg dat je de decoratie-objecten niet te dicht bij elkaar zet. 
  2. Wittinten zijn voor mensen die het graag veilig spelen, maar een felle accentkleur is zeker een mogelijkheid
  3. Je hebt geen moeilijke keuze te maken als het op materiaal aankomt, zolang je er maar een warm gevoel van krijgt. 

Veelgestelde vragen

Waar staat de Avalon Natural-collectie voor?

De Avalon Natural collectie staat voor een moderne en frisse uitstraling. Typerend voor deze collectie is de moderne vormgeving die wordt verkregen door een natuurlijke houtkleur te combineren met fijne metalen accenten. Deze collectie is naast de moderne woonstijl ook verkrijgbaar in een industriële uitvoering. De look die hierbij hoort is drijfhout en de collectie is dan ook omgedoopt tot ‘Avalon Driftwood’. Welke is jouw favoriet?

Welke decoratie artikelen passen bij de Avalon Natural sfeer?

De Avalon Natural-collectie heeft een hele open uitstraling. Het is belangrijk dat decoratie en woonaccessoires hierop aansluiten. Kies dan ook voor decoratie met een open karakter, waar licht of lucht makkelijk doorheen kunnen komen. Verder is het belangrijk om alle decoratie genoeg ruimte te geven. Decoratie te dicht op elkaar plaatsen is een echte no-go bij deze collectie.

Welke kleuren passen goed bij de Avalon Natural sfeer?

De lichte houtkleur van de Avalon Natural-collectie is goed te combineren met harde accentkleuren. Speel je het toch liever op safe? Kies dan voor de kleur zuiver wit. De regel geldt: hoe feller de kleuren, hoe gewaagder je interieur.

Hoe haal je een moderne, natuurlijke sfeer in huis met de Avalon Natural collectie?

Zorg er allereerst voor dat je decoratie kiest met een open karakter en zet deze niet te dicht op elkaar. Verder zijn wittinten perfect voor een interieur dat graag op safe speelt, maar een felle accentkleur is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Tot slot is het belangrijk om voor materiaal te kiezen waar je een warm en knus gevoel krijgt.

Ook interessant...