SFEER AVALON DRIFTWOOD
#Stylingtips

SFEER AVALON DRIFTWOOD

Publicatiedatum 3 januari 2022
Bewerkt op 30 april 2024

Een modern industrieel interieur creëren lukt probleemloos met onze collectie Avalon Driftwood. De kleuren van de collectie doen denken aan een drijfhoutpatroon met allemaal verschillende houtkleuren, typisch voor een industriële woonstijl. De vormgeving van de collectie is eerder modern. Zo is er ook de moderne collectie Avalon Natural, met een natuurlijke houtkleur, die in essentie exact hetzelfde is, maar een neutrale, lichte kleur heeft.

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

De verschillende, kleurrijke tinten van Avalon Driftwood kunnen best druk overkomen. Hoe je de ruimte aankleedt, kies je daarom best zelf. Wie graag een excentrieke inrichting heeft, kan de kleurrijke houttinten van Avalon Driftwood aanvullen met kleurrijke schilderijen of kussens en plaids in verschillende kleurtinten. Wie het geheel liefst wat neutraler wilt, kiest best voor zwart-witte schilderijen, decoratie met zwart-, wit- en grijstinten of kleuren die nauw aansluiten bij de drijfhout-tinten. Het voordeel van zwart-witte schilderijen is dat ze passen bij elke wandkleur. Je kiest best voor enkele grote, opvallende decoratie-objecten in plaats van vele verschillende kleine decoratiestukken. 

Kleurgebruik

Het woonprogramma Avalon Driftwood is, zoals eerder gezegd, op zichzelf al vrij kleurrijk. Felle, opvallende kleuren gebruiken op de muren of als bekleding van zetels of stoelen zou daarom aanvoelen als overdaad. Daarom zijn donkere kleuren, bij voorkeur zo dicht mogelijk aanleunend bij zwart, een veel beter alternatief. Een volledig zwarte muur contrasteert met het kleurenpalet van deze meubels en laat de meubels en decoratie lekker opvallen. Vind je de ruimte met een zwarte muur te donker, kies dan voor grijstinten of (donker)paarse accenten.

tv-meubelen Avalon driftwood Henders & Hazel

Materiaalgebruik

De zetel is meestal het centrale object in de ruimte dat de meeste aandacht zal trekken. Kies daarom de bekleding van de zetel met zorg uit. Bij voorkeur kies je voor een bank in stof, maar of je nu gaat voor platweefsel, een velours-stof of een lederlook, dat maakt weinig uit. Enkele goede voorbeelden van stoffen die goed passen bij deze collectie zijn veloursstof Maison, platweefselstof Cleo en de microvezel-lederlook Secilia. Bij voorkeur kies je andere stoffen dan de bekleding van de Zetel voor je kussens, plaids en andere decoratiematerialen in stof. Combineren werkt altijd goed bij deze collectie. 

Conclusie

Als je wilt stylen met Avalon Driftwood, volg dan zeker de volgende tips: 

  1. Voor een rustgevend interieur kies je voor zwart-witte decoratie-objecten of decoratie met grijstinten. Kies daarentegen voor kleurrijke, drukke prints als je houdt van een opvallend, eclectisch interieur. 
  2. Zwart, grijs of (donker)paars zijn kleuren die het industriële karakter van de collectie extra zullen benadrukken
  3. Verschillende stoffen combineren op de zetel is geen uitzondering, maar een aanrader! Bij voorkeur gebruik je bij deze styling geen leder (een lederlook mag wel)

Veelgestelde vragen

Onder welke woonstijl valt de Avalon Driftwood-collectie?

De Avalon Driftwood-collectie voelt zich helemaal thuis in een modern of industrieel interieur. Typisch voor de industriële woonstijl is een drijfhoutpatroon. Dit komt uiteraard terug in de look and feel van de gehele collectie. Naast de industriële trekjes zie je ook eigentijds design terug in de collectie. De vormgeving van de meubelen bevat namelijk ook moderne elementen. Wil je de collectie geheel in de moderne woonstijl? Kies dan voor hout in een neutrale, lichte kleur.

Hoe stijl ik in de Avalon Driftwood-sfeer?

De Avalon Driftwood-collectie is van zichzelf vrij druk. Hoe je de ruimte verder aankleedt is helemaal aan jou. Hou je van een excentrieke inrichting? Ga dan voor aanvullende kleurrijke houttinten en bloemenprints met veel kleur. Kussens in uiteenlopende kleuren doen het ook erg goed. Neig je toch meer naar een wat neutralere inrichting? Kies dan voor decoratie en schilderijen in een zwarte, witte of grijze kleur.

Welke kleuren versterken de Avalon Driftwood-sfeer?

De Avalon Driftwood-collectie is op zichzelf al vrij kleurrijk. Hierdoor kan het zijn dat felle en opvallend gekleurde decoraties aanvoelen als overdaad. Een beter alternatief zijn kleuren die dicht tegen de kleur zwart aanliggen. Een zwarte of donkergrijze muur contrasteert met het kleurenpalet van deze meubels en laat de collectie mooi opvallen. Wil je toch nog iets meer kleur gebruiken? Kies van voor een (donker)paarse kleur.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van de Avalon Drift collectie?

Bij het aanschaffen van de Avalon Driftwood-collectie is het handig om met een aantal punten rekening te houden. Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je een rustgevend of opvallend interieur nastreeft. Wil je een rustgevend interieur? Ga dan voor decoratie in zwarte, witte, of grijze tinten. Wil je een opvallend, eclectisch interieur? Ga dan voor kleurrijke prints. Deze mogen ook best wat drukker zijn. Verder kan het industriële karakter van de collectie extra benadrukt worden aan de hand van de kleuren zwart, grijs en (donker)paars.

Ook interessant...