SFEER AVALON DRIFTWOOD
#Stylingtips

SFEER AVALON DRIFTWOOD

03 januari 2022

Een modern industrieel interieur creëren lukt probleemloos met onze collectie Avalon Driftwood. De kleuren van de collectie doen denken aan een drijfhoutpatroon met allemaal verschillende houtkleuren, typisch voor een industriële woonstijl. De vormgeving van de collectie is eerder modern. Zo is er ook de moderne collectie Avalon Natural, met een natuurlijke houtkleur, die in essentie exact hetzelfde is, maar een neutrale, lichte kleur heeft. 

Hoe haal ik deze sfeer in huis?

De verschillende, kleurrijke tinten van Avalon Driftwood kunnen best druk overkomen. Hoe je de ruimte aankleedt, kies je daarom best zelf. Wie graag een excentrieke inrichting heeft, kan de kleurrijke houttinten van Avalon Driftwood aanvullen met bloemenprints, schilderijen met veel kleuren of kussens en plaids in verschillende kleurtinten. Wie het geheel liefst wat neutraler wilt, kiest best voor zwart-witte schilderijen of decoratie met zwart-, wit- en grijstinten. Het voordeel van zwart-witte schilderijen is dat ze passen bij elke wandkleur. Je kiest best voor enkele grote, opvallende decoratie-objecten in plaats van vele verschillende kleine decoratiestukken. 

Kleurgebruik

Het woonprogramma Avalon Driftwood is, zoals eerder gezegd, op zichzelf al vrij kleurrijk. Felle, opvallende kleuren gebruiken op de muren of als bekleding van banken of stoelen zou daarom aanvoelen als overdaad. Daarom zijn donkere kleuren, bij voorkeur zo dicht mogelijk aanleunend bij zwart, een veel beter alternatief. Een volledig zwarte muur contrasteert met het kleurenpalet van deze meubels en laat de meubels en decoratie lekker opvallen. Vind je de ruimte met een zwarte muur te donker, kies dan voor grijstinten of (donker)paarse accenten.

Materiaalgebruik

De bank is meestal het centrale object in de ruimte dat de meeste aandacht zal trekken. Kies daarom de bekleding van de bank met zorg uit. Bij voorkeur kies je voor een bank in stof, maar of je nu gaat voor platweefsel, een velours-stof of een lederlook, dat maakt weinig uit. Enkele goede voorbeelden van stoffen die goed passen bij deze collectie zijn veloursstof Maison, platweefselstof Cleo en de microvezel-lederlook Secilia. Bij voorkeur kies je andere stoffen dan de bekleding van de bank voor je kussens, plaids en andere decoratiematerialen in stof. Combineren werkt altijd goed bij deze collectie. 

Conclusie

Als je wilt stylen met Avalon Driftwood, volg dan zeker de volgende tips: 

  1. Voor een rustgevend interieur kies je voor zwart-witte decoratie-objecten of decoratie met grijstinten. Kies daarentegen voor kleurrijke, drukke prints als je houdt van een opvallend, eclectisch interieur. 
  2. Zwart, grijs of (donker)paars zijn kleuren die het industriële karakter van de collectie extra zullen benadrukken
  3. Verschillende stoffen combineren op de bank is geen uitzondering, maar een aanrader! Bij voorkeur gebruik je bij deze styling geen leder (een lederlook mag wel)