Exotic spring
Jacqueline
#Trends #Stijlen #industrieel #Natuurlijk

Exotic spring

door Jacqueline
Publicatiedatum 5 juni 2018
Bewerkt op 21 januari 2019

Twee keer per jaar worden alle Henders & Hazel dealers uitgenodigd voor de huisshow. Daar kunnen ze de nieuwe collectie zien en praten we bij over de laatste ontwikkelingen op interieurgebied. Ben jij ook benieuwd welke trends op stapel staan? Jacqueline praat je bij!

Een beter thema dan Exotic Spring hadden we niet kunnen bedenken voor onze lentehuisshow. Met bijna 30 graden op de thermometer is het dit voorjaar echt een tropisch feestje! Maar dat wisten we natuurlijk nog niet toen we het thema bedachten. Het thema heeft dan ook vooral op onze nieuwe collectie. Daarin zie je heel veel voorjaarsgroen terug en ook veel diepe, warme kleuren. Voor de ontwerpen laten we ons inspireren door de natuur, met veel organische vormen en pure materialen. Hieronder zet ik alvast 3 belangrijke trends op een rijtje:

Kleurenpracht

Kleur is duidelijk terug in het interieur. Een aantal jaren voerden wit en natureltinten de boventoon in huis, maar nu zie je juist volle, verzadigde kleuren: donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood bijvoorbeeld. En de opmars is sterk. Wie durft kiest niet alleen voor meubels en accessoires in deze prachtige kleuren, maar ook voor een bijpassende wand- of vloerbekleding. En natuurlijk vind je deze rijke kleuren ook in de collectie stoffen en woondecoratie van Henders & Hazel!

Metal rocks!

De loftstijl is al een paar jaar erg populair. Deze stijl kent veel industriële invloeden, waaronder het gebruik van stoere materialen zoals beton en metaal. De komende tijd zet deze trend verder door en zie je metaal ook terug in andere woonstijlen. De meer romantische Vitoria-collectie is hiervan een mooi voorbeeld. Metaal mag ook meer gezien worden; van een subtiel accent als een pootje of een handgreep wordt het steeds meer bepalend voor het hele ontwerp van een stoel, tafel of kast. Metaal is stoer en stijlvol tegelijk!

Puur Natuur

Ik ben dol op groen in huis en vind het dan ook niet gek dat de botanische trend een blijvertje is. Sterker nog, je ziet steeds meer ‘natuurlijke’ invloeden! Allereerst de kleur groen die varieert van grijsgroen tot donker flessengroen en van mintgroen tot diep zeegroen (ook wel teal genoemd). Daarnaast in de toepassing van pure materialen zoals glas en onbehandeld hout. En last but not least in organische vormen. Recht en hoekig maakt steeds meer plaats voor rond en ovaal. Zeker bij tafels is dit ideaal, want je kunt dan nog makkelijker variëren met het aantal zitplaatsen.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de huisshow en de nieuwste interieurtrends, maar dat doe ik binnenkort. De show is net afgelopen en dat betekent dat we druk bezig zijn om de productie op te starten. Want we willen natuurlijk dat jullie ook snel kennis kunnen maken met onze nieuwe collectie!

Ook interessant...