Ethisch-esthetisch en innovatief
#Trends

Ethisch-esthetisch en innovatief

Publicatiedatum 16 mei 2023

In samenwerking met trendbureau Francq Colors zijn we bij Henders & Hazel altijd op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Bij ons vind je de kleuren, vormen en sferen die op dit moment helemaal in zijn.

Een van de trends van het moment beschrijft het trendbureau als “The Reward”. Wij leggen je uit hoe die trend zich vertaalt naar interieurdesign.

Maatschappelijke relevantie

De naam van deze trend “The Reward” (vertaald: beloning) staat niet alleen voor een beloning die je meteen krijgt, maar ook voor een beloning op langere termijn. Wat we daarmee bedoelen? In interieurdesign willen mensen niet meer alleen meer meteen beloond worden met de mooie nieuwe look van hun interieur, maar de meubels moeten ook ethisch én esthetisch verantwoord zijn. Denk hierbij aan thema’s als ecologie, recycling en duurzaamheid.

Trendy met duurzaamheid

Het duurzame aspect van interieurdesign beïnvloedt de materiaalkeuze sterk: imperfecties zijn niet langer koste wat kost weggewerkt, maar worden juist geaccentueerd. Het maakproces wordt niet langer verborgen, maar juist benadrukt. Upcycling, recycling, … het zijn niet langer trendwoorden, maar technieken die noodzakelijk zijn. Wist je trouwens dat Henders & Hazel met stof Avicci ook een recyclede stof heeft ontworpen? Deze stof is namelijk gemaakt van 100% recyclede petflessen.

Materiaal- en kleurgebruik

Hoewel deze trend ecologisch bewust is, is het geen trend waar de hele tijd met het belerende vingertje wordt gewezen; het thema blijft optimistisch, hoopvol en vooral down to earth. Dat laatste merk je in het gebruik van ruwere materialen en kleuren, omdat we deze nu eenmaal associëren met de termen “hergebruik” en “ecologie”, zoals de natuurlijke combinatie koper en groen.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...