Dit zijn de salontafel-trends van dit moment
#Trends

Dit zijn de salontafel-trends van dit moment

Publicatiedatum 17 januari 2023

Ben je uitgekeken op je huidige woonkamerinrichting en kun je wel wat vernieuwing gebruiken? Wil je hier niet té veel aan uitgeven, maar toch een serieuze verandering doorvoeren? Dan is een nieuwe salontafel misschien wel een goed idee! De bank is meestal het centrale punt van je woonkamer, dus een salontafel veranderen kan veel aan de look & feel van je woonkamer veranderen. Hier vind je de laatste nieuwe interieurtrends om de ideale salontafel te kiezen.

Alleen is maar alleen

De trend van de bijpassende, enkele salontafel lijkt stilaan uit te sterven. Een mooi geheel in je woonkamer creëren met de rest van de meubels is misschien leuk, maar tegenwoordig kan één enkele salontafel nog maar weinig mensen bekoren. Erg praktisch is het ook niet om slechts één salontafel te hebben, want de tafel moet steeds in één keer verplaatst worden. Met een set van verschillende kleine tafels heb je veel meer ruimte om af en toe wat variatie in je woonkamerinrichting te brengen. Handig, toch?

Weg met de hoek van 90°

Een andere trend is dat we meer en meer organische vormen zien in interieurvormgeving, ook bij salontafels. De strakke, rechte hoeken hebben plaats gemaakt voor ovale of ronde (salon)tafels. Of waarom zelfs geen niervormige tafel zonder enige rechte lijn in? Het kan allemaal. Salontafels met organische vormen maken je interieur zonder twijfel meteen een stuk speelser, dus waarom zou je nog gaan voor een strakke tafel? Vind je een vierkant of rechthoekig tafelblad toch nog altijd handig? Begrijpelijk; daarom hebben we natuurlijk ook salontafels met afgeronde hoeken. Die brengen de organische vormgeving toch wat in je woonkamer.

Verschil moet er zijn

Een trendy woonkamer creëer je natuurlijk niet door gewoon méér salontafels te plaatsen. De kunst van interieurstyling is om verschillende meubelstukken met elkaar te combineren zodat je een mooi geheel krijgt. Daar hebben wij bij Henders & Hazel rekening mee gehouden bij het ontwerpen van onze collecties. Niet alleen hebben veel van onze salontafels hoogteverschillen, de salontafels zijn ook in verschillende vormen en/of verschillende kleuren leverbaar. Met een mooie set salontafels die er net allemaal dat tikkeltje anders uitzien, kun je een prachtig geheel creëren.

Materiaalkeuze

De standaard salontafel in de meeste woonkamers heeft naar alle waarschijnlijkheid een houten blad en houten of metalen poten. De huidige trend geeft echter de voorkeur aan het gemak van HPL (omdat dit materiaal onderhoudsvriendelijk is en veel meer kleurmogelijkheden biedt) of de robuustheid van metaal. Zelfs met een tafelblad van metaal kun je vele kanten uit, zo kan er bijvoorbeeld een mooie textuur op het tafelblad worden aangebracht, en ook metalen tafels kun je in verschillende kleuren bestellen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...