Aan de eettafel met verschillende stoelen: zo maak je daar een succes van
#Stylingtips

Aan de eettafel met verschillende stoelen: zo maak je daar een succes van

Publicatiedatum 16 mei 2023

Er zijn zoveel mooie eetkamerstoelen, dan kan het soms best lastig zijn er maar één te kiezen. Herken jij deze keuzestress of houd je gewoon van een speelse uitstraling aan de eettafel? Probeer dan eens verschillende stoelen aan tafel te combineren. In principe is bijna alles mogelijk als je een tafel met verschillende stoelen wilt. Zo kun je werken met verschillende stijlen, materialen, kleuren en vormen. Wij leggen je in deze blog uit waar je op kunt letten bij het kiezen van je eetkamerstoelen om een succes te maken van de styling van je eetkamer!

Denk na over het kleurenpalet

Eén van de opties die je hebt als je verschillende stoelen aan de eettafel wilt combineren, is om verschillende kleuren te combineren. Daarmee bedoelen we niet dat je meteen moet gaan voor een knalgele, een donkerblauwe en een felrode stoel aan dezelfde eetkamertafel, maar een subtiel kleurverschil tussen stoelen kan juist heel mooi zijn én geeft een extra dimensie aan je eetkamer. Voor iets meer pit kun je met kleur ook een fel contrast creëren tussen je stoelen. Zolang de kleuren terugkomen in de rest van je woonruimtes, kunnen de stoelen op die manier zelfs de lijm zijn die je interieur bij elkaar houdt. Verschillende kleuren stoelen? Geen probleem dus!

Tip: Al onze stoelen zijn in minimaal 2 verschillende, maar wel bij elkaar passende, kleuren te verkrijgen. Op die manier helpen we jou dus al op weg als je een kleurencombinatie aan de eettafel wilt maken.

Ga voor verschillende materialen

Hou je toch van een uniforme look en ben je geen fan van verschillende kleuren stoelen aan de eetkamertafel? Geen probleem! Je kunt je eetkamer er ook op heel wat andere manieren wat speelser uit laten zien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bekleding in twee verschillende materialen, of verschillende stoelen met een andere bekleding, zoals stof en leder. Vaak passen contrasterende materialen juist goed bij elkaar en kun je je eethoek daarmee op een makkelijker manier iets spannender maken. Kies bijvoorbeeld een stof die mooi in contrast staat met je kasten. Zo ga je voor een unieke look!

Speel met diverse vormen stoelen

Stoelen zijn er in alle vormen en maten. Daarom kun je er binnen één stoelencollectie voor kiezen om verschillende soorten stoelen aan je eettafel te plaatsen: met of zonder wieltjes, eetkamerstoel of armstoel, stoelen met verschillende frames, noem maar op. Zo houd je dezelfde stijl aan en heb je tegelijkertijd toch wat luchtige afwisseling. Of kies bijvoorbeeld stoelen aan de ene kant en een eetbankje aan de andere kant voor een extra speelse twist.

Mix & match, maar pas op voor een mismatch!

De échte durvers kunnen natuurlijk helemaal los gaan door het mixen en matchen van verschillende stijlen, kleuren, vormen én materialen. Maar vergeet natuurlijk niet dat hoe meer verschillende stoelen je aan tafel zet, hoe drukker het geheel eruit ziet. Probeer daarom altijd het volgende in je achterhoofd te houden:

  • Let erop dat de stoelen die je kiest wel onder je eettafel passen en ongeveer dezelfde zithoogte hebben, zodat iedereen aan tafel wel op ooghoogte kan zitten.
  • Zorg dat er altijd een gemeenschappelijke factor is, om het niet te rommelig te laten ogen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat alle stoelen uit dezelfde kleurenfamilie komen, dat alle modellen vergelijkbare poten hebben of dat alle exemplaren in dezelfde stof bekleed zijn. Laat eventueel één stoel wat vaker terugkomen om eenheid te creëren.
  • En ten slotte misschien wel de belangrijkste tip: Vertrouw op je eigen smaak, dan komt het vast en zeker goed!

FAQ

Hoe combineer ik eetkamerstoelen?

Door verschillende eetkamerstoelen te combineren, voeg je een extra dimensie toe aan je eetkamer. Het maakt de inrichting een stuk spannender als je eetkamerstoelen in verschillende kleuren, vormen of stoffen combineert.

Hoeveel verschillende stoelen kan ik combineren?

In principe kun je zoveel verschillende stoelen combineren als je wilt, maar je moet zelf inschatten of je interieur niet te rommelig wordt door op te letten of er nog wel een gemeenschappelijke factor in de stoelen zit.

Waar moet je op letten bij het combineren van verschillende eetkamerstoelen?

De grens tussen kunst en kitsch is vrij fijn als je verschillende eetkamerstoelen combineert. Houd daarom de verschillen subtiel genoeg zodat je eetkamer er niet chaotisch komt uit te zien.

Kan ik stoelen in allerlei stoffen, kleuren en vormen combineren?

Ja, maar eetkamerstoelen met zowel een verschillende stof, kleur en vorm passen meestal niet bij elkaar, tenzij de stoelen uit dezelfde collectie komen. Blijf daarom zo veel mogelijk binnen één collectie, of kies voor collecties die ervoor gemaakt zijn om te combineren.

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...