Duik die boeken(kast) in!
#Stylingtips

Duik die boeken(kast) in!

Publicatiedatum 25 november 2020
Bewerkt op 6 december 2023

Boekenkasten in alle vormen en maten

Een boekenkast is echt veel meer dan een meubelstuk waarin je je favoriete boeken uit kunt stallen. Zo fleurt een boekenkast je woonkamer direct op en kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om twee ruimtes van elkaar te scheiden. Een boekenkast is dus veelzijdig, kent vele verschijningsvormen en past in ieder interieur. Hoogste tijd om dit meubel eens in de schijnwerpers te zetten! Wij laten je onze mooiste boekenkasten zien en geven je praktische tips om jouw boekenkast mooi te stylen, zodat het echt een eyecatcher in je interieur wordt!

Leuk voor elke ruimte

Of je hem nu in de woonkamer, een leeshoekje, in de keuken, of op kantoor zet, een boekenkast is overal inzetbaar en heus niet alleen handig voor het opbergen van boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van servies, ordners en decoratie? Daarnaast kun je ook nog kiezen of je de boekenkast als roomdivider inzet in het midden van de ruimte, of tegen een wand plaatst. Beide opties zijn mogelijk!

Varieer met je indeling

Bij deze boekenkast Farmland zie je goed dat je verschillende kanten op kunt qua indeling. Je kunt je kast natuurlijk volledig vullen met je favoriete boeken (of LP’s), maar je kunt hem ook wat opener indelen. Wissel bijvoorbeeld liggende en staande boeken af met persoonlijke voorwerpen en decoratie voor een speels effect.

Lekker borrelen

Deze prachtexemplaren hebben 3 dingen gemeen:

  1. Ondanks dat ze heel verschillend zijn, laten deze 4 boekenkasten allemaal een hele toffe combinatie van hout en metaal Welke is jouw favoriet?
  2. Het zijn tegelijkertijd roomdividersdie je kunt omdraaien, waardoor je ze allemaal ook prima kunt gebruiken om je ruimte mee op te delen. Handig!
  3. En last but not least: Als je van een wijntje houdt, zijn deze boekenkasten perfect voor jou. Ze hebben namelijk allemaal een wijnrekvoor 6 van jouw favoriete flessen. Borrelen maar!

Maak je eigen boekenkast

Ben jij van het out-of-the-box-denken of haal jij je boekenkast liever van de grond af? Stel dan je eigen boekenkast samen! Hoe je dat doet? Met onze collectie Vincent bijvoorbeeld. Met deze wandrekjes in 5 verschillende formaten kun je letterlijk alle kanten op. Staand, hangend, horizontaal of verticaal, jij bepaalt!

Styling

Bij het afstylen van je boekenkast kun je jezelf een aantal vragen stellen om erachter te komen wat voor jouw boekenkast belangrijk is: Waar komt je kast te staan? Welke soort boeken wil jij in je boekenkast kwijt? Leg je ze liggend of staand neer? Sorteer jij je boeken op formaat, kleur of auteur? Wil je pronken met enkel je boeken of wil je ook andere dingen erin kwijt? Probeer eens verschillende dingen uit om erachter te komen wat je mooi vindt en zet jouw boeken(kast) in de spotlights!

Meld je aan voor de Henders & Hazel nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste Henders & Hazel nieuwtjes!

Ook interessant...