Microleder
#Ledersoorten #Textielsoorten

Microleder

15 december 2021

De gulden middenweg tussen stof en leder

Is het leder? Nee, niet echt. Is het stof? Ook eigenlijk niet. Wat is het dan? Microleder is een samengesteld product uit gedeeltelijk leder en gedeeltelijk textiel.

Microleder is geen officiële naam, maar we noemen het zo, omdat de bekleding de voordelen van leder én microvezelstoffen heeft. 

Momenteel hebben we twee types microleder: Corsica en Taurus.

Kenmerken

Microleder is dus een samengesteld product uit zowel leder als textiel. Het onderste deel, ook wel backing genoemd, bestaat uit recyclede ledervlokken. De bovenlaag bestaat uit 100% polyester en is eigenlijk hetzelfde als een microvezelstof

De ledervlokken worden gewonnen uit de restanten van een stuk lederen huid, ofwel de ongebruikte delen. Deze restanten worden gerecycled, zodat er weer een groot stuk gebruikt kan worden en er minder restafval is. De bovenlaag van microvezel wordt vervolgens op de lederen backing gelijmd. Daarom noemen we het geheel microleder, omdat er zowel voordelen zijn van microvezel als leder. Enerzijds heb je de dikte van leder, anderzijds heb je de fluweelzachte, gezellige uitstraling van microvezel

Waarom kiezen voor microleder? Het heeft dezelfde uitstraling als echt leder, is makkelijker te onderhouden en is bovendien goedkoper. Als kers op de taart voelt microleder vanaf het begin warm aan en niet kil en plakkerig zoals echt leder. 

Eetkamerbank Julien in microleder Corsica antraciet Eetkamerbank Julien in microleder Corsica antraciet
Hoekbank Trinidad in microleder Taurus kiezel Hoekbank Trinidad in microleder Taurus kiezel
Eetkamerstoel Brody in microleder Corsica cognac Eetkamerstoel Brody in microleder Corsica cognac

Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg

Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

  • antraciet
  • cognac
  • bruin
  • donkergroen

Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg

Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

  • cognac
  • grijs
  • off-black
  • olijf
  • kiezel

Onderhoud en garantie

Onderhoud


✔ Dit materiaal is gevoelig voor de luchtvochtigheid. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in uw huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor uw gezondheid, maar ook voor uw meubelen. De luchtvochtigheid kunt u al eenvoudig beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of uw huis goed te ventileren. Blijft dit probleem zich voordoen, dan raden wij aan een pillingapparaat aan te kopen.

✔ Is er een zitspiegel zichtbaar? Benevel de stof heel licht met lauw water uit een plantenspuit en borstel vervolgens de drukplek licht met een kledingborstel. Zo worden de vezels weer opgericht.

✔ Door microleder regelmatig met een zachte en geschikte borstel te stofzuigen, verlengt u de levensduur.

✔ Bij vlekken raden we aan om vooral niet te wrijven, maar voorzichtig de vlekken op te deppen

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heeft u 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen u met raad en daad te woord staan. Komt u er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij u aan huis.  Lees meer...