Afgedekt leder
#Ledersoorten

Afgedekt leder

Publicatiedatum 25 november 2021
Bewerkt op 17 maart 2020

Duurzaam en slijtvast

Leder is een natuurproduct, het is de huid van een dier dat door een reeks bewerkingen (looien) zijn uiteindelijke uitstraling krijgt. Wij werken met diverse ledersoorten één daarvan is afgedekt oftewel gepigmenteerd leder. 

Ons afgedekt leder heet Catania en het is een sterke ledersoort van buffelhuiden die voorzien is van een dekkende, gepigmenteerde finishlaag. Hierdoor zijn natuurlijke oneffenheden niet of nauwelijks zichtbaar. 

Kenmerken

De manier waarop ons gepigmenteerd leder vervaardigd wordt, zorgt ervoor dat ledersoort Catania zeer duurzaam en slijtvast is. Het is door de behandelingen ook nog eens zeer goed uv-bestendig en kleurvast. De kleuren zijn uniform en alle specifieke kenmerken van het dier, zoals schrammen en littekens aan de huid, worden gemaskeerd door de dikke toplaag.

De aangebrachte laag zorgt ervoor dat het leder een extra bescherming krijgt tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zonlicht. Het is uitstekend bestand tegen vlekken en vervuiling en eenvoudig in onderhoud. Afgedekt Catania-leder is bij ons dan ook de meest voorkomende ledersoort.

 

Catania - lederkleuren Catania - lederkleuren
Detailfoto leder Catania Detailfoto leder Catania
Detailfoto leder Catania Detailfoto leder Catania
Detailfoto leder Catania Detailfoto leder Catania

Catania

Eigenschappen

Ledersoort Catania bestaat, net als ons anilineleder Cuba, uit 100% buffelleder, maar heeft door de toplaag een weinig zichtbare natuurlijke structuur.

Door de bewerking heb je wel de keuze uit veel verschillende kleuren!

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar
Kleuren

Staal_Catania_Brique_kartel.jpg

 • antraciet
 • brique
 • donkerbruin
 • donkergroen
 • geel
 • lichtgrijs
 • off-white
 • petrol
 • rood
 • taupe
 • wit
 • zwart

Onderhoud en garantie

Onderhoud


✔ De huid heeft een gecorrigeerd oppervlak, dit bepaalt de sterkte en duurzaamheid van het leder. De huidstructuur, het natuurlijke karakter van het leder en het gebruik, lichaamsdruk en -warmte zorgen voor een natuurlijke plooivorming in je zitmeubel. Na enkele jaren van gebruik wordt het leder soepeler en kunnen er meer plooien ontstaan. Dit is een normaal en natuurlijk verschijnsel van het lederen zitmeubel. Om de plooivorming optisch te verminderen, kun je de kussens van je meubel regelmatig opschudden. We raden eveneens aan om regelmatig van zitplaats te wisselen, zodat het hele meubel in gebruik wordt genomen en de plooivorming zoveel mogelijk beperkt wordt.

✔ Naarmate het leder langer en meer gebruikt wordt kan er een glans op het leder verschijnen. Dit is normaal en is te minimaliseren door regelmatig het leder te onderhouden met het juiste reinigingsproduct

Garantieplan

Careplus_afb2.jpg

Sluit ons CARE+ garantieplan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zullen je met raad en daad te woord staan. Kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.  Lees meer...

Ook interessant...