Mijn H&H
favorietenlijst

Mijn favorietenlijst

0
Log in of maak een nieuw account aan om je verlanglijstje te kunnen bewaren.

Prato

Dit meubel is op ambachtelijke wijze vervaardigd uit smoked tramwood, fineer en MDF gelakte delen. Tramwood is een bijzonder duurzame loofhoutsoort die sinds lange tijd gewaardeerd wordt in ons interieur. Vooral de fijne nerf, de vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven het meubel een degelijke en warme uitstraling. Het meubel heeft bovendien een handmatige bewerking ondergaan, zodat er een gebruikt uiterlijk is ontstaan. Kanten en hoeken zijn afgerond. Deze behandeling accentueert het unieke karakter van het meubel. Enkele delen van het meubel zijn voorzien van spaanplaat afgedekt met een melamine folie. Dit plaatmateriaal is milieuvriendelijk, sterk en gewicht besparend. Het meubel heeft een kleur behandeling ondergaan, het zogenaamde “smoken” van het hout, met behulp van de natuurlijke houtsappen in combinatie met hoge temperaturen

Eigenschappen:

Het voor uw meubel gebruikte hout is een uniek natuurproduct dat na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze is verwerkt. Het is uniek en karakteristiek in elk opzicht; geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur, zodat kleurschakeringen zelfs binnen één meubelstuk onvermijdelijk zijn. Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen nieuwe meubelen na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen. Kleurverschillen onderling en ten opzichte van het showroommodel zijn daarom voor de hand liggend. Uw meubel heeft geen bescherming op delen met houtstructuur. MDF delen hebben een lakafwerking. Meubellak vormt de best mogelijke bescherming voor het MDF.

Onderhoud:

Gebruik voor normaal onderhoud van uw meubel een zachte doek. Wanneer nodig kunt u het meubel afnemen met een licht vochtige doek. Wrijf het meubel hierna altijd droog. Wij adviseren de uit MDF vervaardigde, gelakte delen te onderhouden met Multi Mat Cleaner. Een vlek op het onbeschermde hout is met fijn schuurpapier (K240/K320) in de nerfrichting eenvoudig te verwijderen. Tafels niet schuren vanwege beschermlaag.

Indien minder intensief onderhoud gewenst is dan adviseren wij u op de delen met houtstructuur teakfix te gebruiken. Om de uitstraling van het meubel te behouden is het van belang dat u de delen met houtstructuur twee tot drie maal per jaar behandelt met teak fix. Voor behandeling met teak fix dient u eerst het oppervlakte te reinigen met wood cleaner. Probeer het altijd eerst uit op een minder zichtbare plek.. Gebruik geen olie of was, omdat deze de kleur en nerf te sterk accentueren.

Voor onderhoud van het donkere ambachtelijk metaal adviseren wij u om een dun laagje (witte) boenwas aan te brengen en daardoor even- tuele roestvorming te voorkomen.

kenmerken

Prato

  • - Smoked Tramwood
  • - Ledverlichting
  • - Soft-closing deuren en laden
  • - Kabelopbergsysteem in lowboards
Sortering op:
Resultaten: 12 (12)
Breedte:
Hoogte:
Diepte: