Wat gebeurd er achter de schermen

Ben je ook zo nieuwsgierig hoe Henders & Hazel toch aan die prachtige sfeerfoto’s komt? Styliste Anke van Bommel geeft ons een kijkje achter de schermen. 

Bij Henders & Hazel brengen we regelmatig nieuwe wooncollecties uit. Al deze collecties willen we op de meest inspirerende manier aan jullie laten zien. Zo kun je zien hoe je de meubels thuis kunt toepassen en combineren. 

Onze designafdeling ontwerpt een collectie altijd met een bepaalde stijl in gedachten. Dat kan een romantische, moderne, vintage of eigentijdse stijl zijn. Uiteraard gaan we de collectie dan ook in een bijpassende sfeer fotograferen. 

Door middel van een moodboard bepalen we de sfeer en kleurstelling van de foto’s. Daarna bekijken we welke bank, stoel en fauteuil er perfect bij passen. De meubels laten we vervolgens in de juiste kleuren en materialen produceren. 

Dan ga ik op zoek naar een geschikte fotografielocatie. Uiteraard willen we een moderne locatie wanneer we een moderne collectie gaan fotograferen. En voor een romantische collectie zoek ik bijvoorbeeld een mooi landhuis. Als de locatie gevonden is, verzamel ik bijpassende decoratie-artikelen van ons decoratiemerk COCO maison om de sfeer compleet te maken. 

De modellen die we gebruiken, moeten natuurlijk ook bij het interieur passen. Voor een groot gedeelte wordt dit bepaald door de kledingkeuze en kapsel van de modellen. Daarom geef ik ze altijd een goede instructie, zodat ze weten wat wij van hen verwachten. 

Fotografielocaties sfeer 

Als alles bepaald is, gaan we alle meubels, accessoires en fotografie-benodigdheden in onze showroom verzamelen en gereed maken voor transport. Op de dag van de fotoshoot, gaan er altijd een paar sterke mannen mee. Een dressoir of buffetkast kan namelijk behoorlijk zwaar zijn! Als je er goed over nadenkt, doen we eigenlijk zo’n 2 verhuizingen op één dag. We halen ’s ochtends eerst de locatie leeg en richten vervolgens een complete woon- en eetkamer in. ’s Avonds zetten we alles weer terug zoals het was en nemen onze meubels weer mee. Het is dan ook altijd een pittige, maar zeer productieve dag.

Als alle meubels op hun plek staan, ga ik aan de slag met de aankleding. Ik zet alle verzamelde decoratie op de juiste plek. En ik zet verse bloemen in de vazen om een huiselijke sfeer te creëren. Daarna bepalen Joep, de fotograaf, en ik samen vanuit welke hoek we de foto gaan maken. Joep gaat vervolgens aan de slag met de belichting en de proefopnames. Zodra het model gearriveerd is en haar kleding, make-up en kapsel op orde zijn, kunnen we beginnen met de shoot.

Kleuren & materialen

Joep schiet gedurende de dag heel veel foto’s. De belichting moet perfect in balans zijn om alle kleuren, materialen en elementen goed tot hun recht te laten komen. Het beschikbare licht is een belangrijke sfeermaker in een foto, dus wij zijn altijd extra blij met een zonnige dag. 

Aan het eind van de dag bekijken Joep en ik de foto’s die we hebben gemaakt. Daar kiezen we de beste uit. Die vind je terug op al onze uitingen: de website, de folders en het woon- en inspiratiemagazine. En op Pinterest kun je al deze foto’s ook terug vinden. Neem je ook een kijkje?

Anke van Bommel
Styliste Henders & Hazel