SFEER ZETELBEDDEN

SFEER ZETELBEDDEN

Publicatiedatum 18 januari 2022

Praktisch, plaatsbesparend en toch een eyecatcher in de ruimte - zetelbedden zijn multifunctionele meubelstukken met heel wat potentieel. Van de kleinste studio tot de grootste villa, een zetelbed past in quasi elk interieur. Hier lees je hoe je ruimtes met zetelbedden kan stylen volgens de regels van de kunst. Ga je voor een verdoken slaapkamer of een leefruimte met slaapmogelijkheid? Welke optie je ook kiest, bij Henders & Hazel zit (en lig) je goed!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

Onze zetelbedden bieden een zee van ruimte en opties. Het zijn stuk voor stuk eigentijdse zetels die ook goed staan in een kleine woning of ruimte, zonder dat ze daarbij afbreuk doen aan het woonplezier dat je van Henders & Hazel gewend bent. De zetelbedden kunnen, net zoals alle andere Henders & Hazel zetels, in verschillende modellen, kleuren, stoffen en opties geconfigureerd worden. Van modern tot klassiek, er is keuze genoeg! Slapen en wakker worden horen bij elkaar, daarom gebruiken we klokken en klokjes als ludiek element in deze sfeer. Een liefdevol schilderij en praktische kastjes en tafeltjes maken het geheel af.

Kleurgebruik

Door strakke lijnen te gebruiken en deze met warme decoraties te combineren, moet het huiselijke en gezellige karakter van dit concept tot een compleet geheel samensmelten. Groen geeft rust en rust doet slapen. Verbind een vergrijsde taupe- en groentint met een zwarte strakke lijn. Ook de accessoires, kussentjes en plaids houden we allemaal in hetzelfde kleurenpalet, want we houden wel van rust in een slaapomgeving.

Materiaalgebruik

Bij de kleur groen en het concept rust gebruik je best zo veel mogelijk natuurlijke materialen. Houten legplanken met een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld, zijn een mooie toevoeging in de ruimte. Rond de zetel kun je ook heel wat planten in allerlei maten en vormen zetten; dit draagt bij tot de natuurlijke, rustige uitstraling van de ruimte. Het materiaal van het zetelbed bepaal je helemaal zelf. Of je nu houdt van leder of eerder van stof, zolang je kleurenpalet rust uitstraalt heb je hier heel wat keuzevrijheid in. Een leuke tip is om te kiezen voor een stof waar je de natuurlijke structuur duidelijk in ziet. Een beetje reliëf in de stof is dus altijd een voordeel. 

Conclusie

Een kleine ruimte praktisch en prachtig inrichten voor al je gasten doe je zo: 

  1. Een groot schilderij aan de muur, gecombineerd met verschillende kleine klokjes zorgt voor een uitstraling die zich tussen woonkamer en slaapkamer bevindt. Exact de bedoeling!
  2. Kies voor groene en grijze accenten met eventueel ergens een zwarte lijn om de rust in de kamer te behouden. 
  3. Voor de bekleding van zetels (en eventueel extra stoelen en/of fauteuils) krijg je in essentie carte blanche, maar probeer vooral te gaan voor materialen met een natuurlijke uitstraling

Ook interessant...