SFEER VITORIA
#Stylingtips

SFEER VITORIA

04 mei 2021

Onze Vitoria collectie is dé ideale collectie voor iedereen die een loftgevoel wil creëren bij zich thuis. Deze collectie bestaat uit een prachtige mix van eikenfineer en metaal, maar met een speciale twist: sommige meubelen hebben slechts metalen accenten, terwijl anderen voor meer dan 90% uit metaal bestaan. Moeilijke combinatie dus? Nee hoor, met onze stylingtips tover je elke ruimte probleemloos om tot een stijlvolle industriële loft.

Hoe haal je deze sfeer in huis? 

De makkelijkste manier om de ruimte de industriële loftsfeer te geven, is door de juiste balans te zoeken tussen hout en metaal. Plaats je ergens een voornamelijk uit hout bestaand lowboard, vergeet dan de metalen roomdivider zeker niet. De juiste balans tussen hout en metaal is zeer belangrijk om tot een mooi geheel te komen. Zorg dat élke hoek van de ruimte de juiste accenten heeft met zowel houten en metalen elementen.

Kleurgebruik

De robuuste uitstraling van de Vitoria collectie brengt hoe dan ook een industriële sfeer in huis, maar het loftgevoel haal je pas écht in huis met een donkere accentkleur.

Wees niet bang om een muur zwart te verven of een olijfkleurige of donkerblauwe zetel te plaatsen. Is de ruimte toch te donker en kies je liever een lichte kleur? Kies dan voor verschillende grijstinten.

Materiaalgebruik

Wat betreft de materialen, heb je eigenlijk veel keuze, zolang het kleurgebruik hieraan is aangepast.

Op vlak van decoratie is het altijd leuk om te spelen met de ruimte en te spelen met groottes, zoals vaak het geval is in industriële lofts. Zet bijvoorbeeld een kleine plant in een pot op pootjes met ergens anders in de ruimte een grote plant in een pot op de grond. Creëer een mooi contrast tussen groot en klein, maar ook tussen hoog en laag.

Conclusie

De industriële Vitoria collectie met een flinke toets loftgevoel creëren doe je met twee kernwoorden: balans en contrast

  1. Vind de ideale mix van houten en metalen accenten en zoek de juiste balans tussen de materialen.
  2. Een gebalanceerd loftgevoel maak je met neutrale, niet al te felle kleuren: donkerblauw, olijf of zelfs gitzwart. Leent de ruimte zich hier niet naar? Ga dan voor grijstinten.
  3. Speel met contrasten: zoek kleine en grote objecten en zet ze op verschillende hoogtes. Het groot-klein en hoog-laag contrast laat de ruimte helemaal openbloeien.