SFEER SHIRLEY
#Stylingtips

SFEER SHIRLEY

09 januari 2022

Vergeet alles wat je dacht te weten over moderne meubels. Onze collectie Shirley doet toch lekker haar eigen ding. Eigentijds, eigenzinnig en gegarandeerd een unieke verschijning: dat zijn enkele termen die je goed kan associëren met deze collectie. Dé prangende vraag blijft wel hoe je een ruimte mooi kan inrichten met een vrij uitgesproken collectie als Shirley. “Overdaad schaadt” is hier de centrale gedachte. Waarom dat zo is ontdek je in deze blog!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

De ideale styling van de Shirley collectie is in enkele woorden samen te vatten: less is more. Hiermee bedoelen we: uitgesproken meubels hebben geen nood aan uitgesproken decoratie.

Enkele kleine opvallende decoratiestukken zijn meer dan genoeg om de collectie de nodige ademruimte te geven. Neem bijvoorbeeld twee dezelfde vazen in een andere kleur en vul ze met verschillende bloemen, bladeren of kleine boeketten. Een even speelse en aparte keuze als de vormgeving van de collectie.

Kleurgebruik

Het contrasterende kleurenpalet van Shirley bestaat uit een donkere houttint in combinatie met een strakke witte kleur. Wees daarom ook niet bang om te kiezen voor gewaagde kleuren: wat dacht je van een zachte tint roze of groen? Deze kleuren staan in mooi contrast met de meubels. De zetel mag ook gerust in contrast staan met de witte mdf-afwerking van de Shirley collectie. Kies daarom voor een donkere kleur zetel voor het mooiste resultaat.

Materiaalgebruik

Voor de zetel kies je best een donkere, maar licht geweven stof. De zetel kan je best vullen met verschillende soorten kussens. Het ene in een wat ruwere stof, het andere in een effen stof, het ene met een printje, het andere in een effen kleur, … Wees niet bang om verschillende materialen te combineren; zolang het kleurenpalet van de kussens overeenkomt met de kleuren van de decoratie.

Conclusie

Ga voor een eigenwijze, moderne inrichting met ons Shirley programma:

  1. Overdrijf niet met decoraties. Enkele opvallende eyecatchers zijn voldoende, omdat de collectie op zich al veel aandacht naar zich toe trekt.
  2. Maak het geheel speels en ga eens voor een zachte tint roze of groen, zorg voor contrast met de meubels.
  3. Combineer verschillende materialen, maar hou rekening met het kleurenpalet.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kenmerken van de Shirley-collectie?

De Shirley-collectie is eigentijds, eigenzinnig en gegarandeerd een unieke verschijning. Bij deze collectie staat “less is more” centraal. Uitgesproken meubels hebben geen nood aan uitgesproken decoratie. Een aantal kleine decoratie-artikelen zijn meer dan genoeg om de collectie genoeg ademruimte te geven.

Welke kleuren passen bij de Shirley-collectie?

Het kleurenpalet van de Shirley-collectie bestaat uit een donkere houttint in combinatie met een strakke witte kleur. Kleuren die hier mooi bij passen zijn zachte kleuren, zoals een zachte roze of groene tint. Deze kleuren staan perfect in contrast met de meubels van de collectie en halen de Shirley-sfeer eenvoudig de huiskamer in.

Welk materiaal moet ik kiezen?

Kies bij het samenstellen van je bank voor een donkere, licht geweven stof. Fleur vervolgens de bank op met wat verschillende soorten kussens. Hierbij is het leuk om te spelen met de soorten stof. Maak bijvoorbeeld gebruik van ruwe en effen stofjes. Wees ook zeker niet bang om voor kussens te kiezen met een printje. Let hierbij wel op dat de kleur van de kussens komt overeen met het kleurenpalet van de decoratie.

Waar moet ik op letten bij het stijlen volgens de Shirley-sfeer?

Overdrijf allereerst niet met een overload aan decoratie. De collectie trekt namelijk zelf al veel aandacht naar zich toe. Een paar eyecatchers zijn meer dan genoeg. Maak vervolgens het geheel speels met behulp van een aantal zachte tinten. Dit zorgt voor contrast met de meubels en een speels interieur. Combineer tot slot verschillende materialen met elkaar, maar hou de kleuren van het kleurenpalet als basis.