SFEER SHIRLEY
#Stylingtips

SFEER SHIRLEY

29 april 2021

Vergeet alles wat je dacht te weten over moderne meubels. Onze collectie Shirley doet toch lekker haar eigen ding. Eigentijds, eigenzinnig en gegarandeerd een unieke verschijning: dat zijn enkele termen die je goed kan associëren met deze collectie. Dé prangende vraag blijft wel hoe je een ruimte mooi kan inrichten met een vrij uitgesproken collectie als Shirley. “Overdaad schaadt” is hier de centrale gedachte. Waarom dat zo is ontdek je in deze blog!

Hoe haal je deze sfeer in huis?

De ideale styling van de Shirley collectie is in enkele woorden samen te vatten: less is more. Hiermee bedoelen we: uitgesproken meubels hebben geen nood aan uitgesproken decoratie.

Enkele kleine opvallende decoratiestukken zijn meer dan genoeg om de collectie de nodige ademruimte te geven. Neem bijvoorbeeld twee dezelfde vazen in een andere kleur en vul ze met verschillende bloemen, bladeren of kleine boeketten. Een even speelse en aparte keuze als de vormgeving van de collectie.

Kleurgebruik

Het contrasterende kleurenpalet van Shirley bestaat uit een donkere houttint in combinatie met een strakke witte kleur. Wees daarom ook niet bang om te kiezen voor gewaagde kleuren: wat dacht je van een zachte tint roze of groen? Deze kleuren staan in mooi contrast met de meubels. De zetel mag ook gerust in contrast staan met de witte mdf-afwerking van de Shirley collectie. Kies daarom voor een donkere kleur zetel voor het mooiste resultaat.

Materiaalgebruik

Voor de zetel kies je best een donkere, maar licht geweven stof. De zetel kan je best vullen met verschillende soorten kussens. Het ene in een wat ruwere stof, het andere in een effen stof, het ene met een printje, het andere in een effen kleur, … Wees niet bang om verschillende materialen te combineren; zolang het kleurenpalet van de kussens overeenkomt met de kleuren van de decoratie.

Conclusie

Ga voor een eigenwijze, moderne inrichting met ons Shirley programma:

  1. Overdrijf niet met decoraties. Enkele opvallende eyecatchers zijn voldoende, omdat de collectie op zich al veel aandacht naar zich toe trekt.
  2. Maak het geheel speels en ga eens voor een zachte tint roze of groen, zorg voor contrast met de meubels.
  3. Combineer verschillende materialen, maar hou rekening met het kleurenpalet.